با سیمان تیپ 2، فواید و کاربردهای آن آشنا شوید

سیمان تیپ 2 در سال 1940، با مشخصات استاندارد سیمان پرتلند 150، تولید شد. دانشمند برحسته اداره ملی استاندارد فارون بیتس Pharon H. Bates، برای کاهش ترک خوردگی ناشی از حرارت را، با ترکیب کردن سیلیکات تری کلسیم (C3S) و آلومینات تری کلسیم (C3¬¬A)‌، را به دست آورد. در سال 1943، مجله Concrete اعلام کرد: سیمان‌های کم‌حرارت برای کاهش ترک و انقباض بیش از حد، موفقیت آمیز عمل کردند.

در سال 1960، پیمانکاران متوجه شدند که اگر مقاومت اولیه سیمان نوع 2 را افزایش دهند، و تا حد مجاز 50 درصد C3S و C3¬¬A را کاهش دهند، به سود و نتیجه مناسبی دست خواهند یافت. متاسفانه به دلیل جدی نگرفتن این دستور و عدم آموزش افراد زیاد در این زمینه، تا سال 1994، فقط 33 نوع سیمان گرمایی در آمریکا شمالی باقی ماند که اکنون نیز از تعداد آن‌ها کاسته شده است.

از نمونه‌های بازر استفاده شده از سیمان تیپ 2، در ساخت پل‌های بتنی می‌توان به پل خیابان دیویدسون در شمال آیداهو اشاره کرد که تقریبا 50 سال (ساخت 1950، تخریب 1996) بدون ترک باقی مانده بود. سیمان استفاده شده در این پل بتنی دارای ترکیب 72 درصد از C3S و C3¬¬A بود.

سیمان تیپ 2، یکی از قیمت امروز سیمان‌های پرکاربرد در ایران بوده که به دلیل داشتن خاصیت کندگیر کننده و تا حدی مقاوم در برابر حمله سولفات‌ها، به سیمان متوسط نیز معروف است. سیمان نوع 2 بیشتر برای سازه‌ها موجود در آب، هوای گرم و خاک حاوی مقادیر متوسط از سولفات و همچنین کاربردهای عمومی، بتن‌سازی و زیرسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به طوکلی قیمت سیمان پاکتی 50 کیلویی امروز تیپ 2، در محیط‌هایی که بتن در معرض حملات شیمیایی مانند سولفات و کلر قرار می‌گیرد، از دیگر انواع سیمان بهتر است، به همین خاطر سیمان تیپ 2 بهترین کاربرد را در فعالیت‌های مختلف ساختمانی دارد.

سیمان تیپ 2 در دمای هوای محیط بیش از 32 درجه سانتی‌گراد و در بتن‌‎ریزی فله در دمای بیش از 15 درجه سانتی‌گراد به خوبی عمل می‌کنند. با این حال در محیط‌هایی که سولفات و کلرید به میزان زیاد وجود دارد و بتن‌ریزی در هوای سرد مناسب نخواهند بود.

ترکیب سیمان‌های تیپ نوع 2 که به آن سیمان پرتلند اصلاح شده نیز می‌گویند، در مقایسه با سیمان پرتلند تیپ1، هنگام مخلوط شدن با آب، دمای کمتری داشته و همچنین باعث افزایش مقاومت در برابر سولفات مخرب زیست محیطی می‌شوند. در این نوع سیمان سعی می‌شود که تا حد ممکن از مقدار (C3¬¬A, C3S) کاسته و (C2S) را افزایش می‌دهند. همچنین (C3¬¬A) نباید بیش از8 درصد باشد، زیرا باعث آسیب‌پذیری آن در برابر حملات سولفات می‌شود.

این نکته را به خاطر داشته باشید اگر سیمان تیپ نوع 2، در مرحله تولید بیش از اندازه حرارت ببینید، تبدیل به یک سیمان نامرغوب می‌شود که عدم چسبندگی، ترک خوردگی و خرابی بتن را به همراه دارد.

{{کفپوش بتنی چیست؟}|{آنچه می بایست در مورد بتن بدانید}|{آشنایی با انواع سازه های بتنی}|{با عیار های مختلف بتن آشنا شوید}|{اجزائ تشکیل دهنده ی بتن را بشناسید}|{آشنایی با زودگیر کننده ها در ترکیب بتن}|{قطعات بتنی و کاربردهای آن ها در ساختمان سازی}|{تاثیر کیفیت
Translate »